duminică, 14 februarie 2010

Dragoste pe paine

Ma tot gandeam ce sa scriu astazi. Nu voiam nici in ruptul capului sa scriu despre dragoste in ziua in care toata lumea despre asta vorbeste. Insa creierul meu are o personalitate aparte si observ ca nu este in stare sa blocheze informatiile cu care este bombardat din exterior. Probabil este si el surprins de balonasele roz, inimioarele rosii, ursuletii de plus si ciocolataaaa. Drept urmare iacata-ma scriind despre dragoste. Si la urma urmei de ce nu as scrie, cand dragostea este motorasul care ne pune in miscare. Ce lucru mai frumos exista pe lumea asta? Nimic nu poate concura cu ea. Ne-o dorim, visam la ea, tanjim dupa ea cand se lasa asteptata, pe scurt, nu suntem fericiti cand nu iubim.
Nu sunt o romantica si nu reactionez la dulcegarii, nici macar la ciocolata. In schimb, ma zburlesc toata cand vad doi oameni trecuti de toate tineretile tinandu-se de mana pe strada. Mi se face piele de gaina cand iubitul meu, dupa 5 ani, se uita cu sclipiri in ochi si imi spune din senin, ca sunt cea mai frumoasa (cu tot cu celulita!).Nimic nu este mai puternic decat dragostea de parinte care este in stare sa mute muntii din loc. Si bineinteles nu pot sa uit marile opere de arta create in si din iubire, precum si razboaiele ce au pornit din cauza unor iubiri patimase, fie din dragoste pentru o anumita EA fie din dragostea de tara. Suntem conditionati de iubire, asa ca nu are rost sa ne ascundem dupa degete.
Aseara am revazut un vechi film, Mandolina Capitanului Corelli (il recomand din suflet) cu Nicholas Cage si Penelope Cruz. Mi-a placut foarte mult definitia dragostei data in film, pe care o sa incerc sa o reproduc:

Cand te indragostesti...e o nebunie temporara.
Erupe ca un cutremur de pamant si apoi se domoleste.
Si cand se domoleste, trebuie sa iei o decizie.
Trebuie sa iti dai seama daca radacinile voastre au ajuns atat de impletite ca e de neconceput ca v-ati putea desparti vreodata.
Pentru ca asta e ceea ce numim dragoste.
Iubirea nu inseamna taierea respiratiei. Nu e excitare.
Nu e dorinta de a te imperechea in fiecare secunda a zilei.
Nu inseamna a sta treaz noaptea imaginindu-ti ca el iti saruta fiecare parte a trupului.
Asta e doar o fiinta inamorata ceea ce oricare din noi ne putem convinge ca suntem.
Dragostea in sine e ceea ce a ramas cand fiinta inamorata dispare.

Mi se pare cea mai frumoasa definitie posibila. Multi dintre noi isi concentreaza toate energiile pe acea bucatica scurta de timp in care simt fluturasi in stomac si isi pun ochelarii roz. Pentru mine, dragostea este tot ceea ce urmeaza dupa acest moment, dupa ce aburul s-a ridicat, ti-ai dat jos ochelarii si iti dai seama ca cel pe care il iubesti isi imprastie ciorapii prin casa. Din acel moment incepe dragostea, daca ea exista. Pentru ca in acel moment te hotarasti daca mergi mai departe sau daca renunti si cauti din nou alti fluturasi care sa zburde prin stomacul tau.
Oricum ar fi, va doresc sa aveti o viata plina de iubire si iubiri pentru ca fara iubire viata nu e decat un mecanism uscat, scartaitor si sfasietor. - Victor Hugo

4 comentarii:

  1. Inca un articol foarte fain scris. :D
    Cel mai mult mi-a placut fraza: "Pentru mine, dragostea este tot ceea ce urmeaza dupa acest moment, dupa ce aburul s-a ridicat, ti-ai dat jos ochelarii si iti dai seama ca cel pe care il iubesti isi imprastie ciorapii prin casa" :)) Mda...asa e! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos articol!

    Frumoasa definitie a dragostei si sunt perfect de acord cu ea. Tocmai de aceea imi este atat de greu sa spun ca iubesc! Pana la dragostea adevarata e cale lunga si drumul e pavat cu indragostiri razlete si trecatoare exact ca un abur. Mai mult decat atat fiind atat de rara e bine a nu te grabi in cautarea ei si a nu te hazarda in a o declara, decat atunci cand a trecut aburul si resimti doar... dragostea.

    P.S. Vreau sa vad si eu filmul. Astept DVD-ul as a Valentine`s present, of course! :-D

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie mi-a placut ce a spus Oreste intr-o emisiune, in viata intalnesti mai multe iubiri dar intr-un final de o singura persoana iti e dor, si aceea este iubirea adevarata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ,
    As dori un link exchange, daca te intereseaza, adresa blogului meu este http://camelcutza.blogspot.com/, astept raspunsul tau.
    O zi placuta,
    Camelia

    RăspundețiȘtergere