marți, 9 februarie 2010

Oglinda oglinjoara…

Am o prietena nedespartita. Ma insoteste peste tot, nu ma lasa singura o clipa. Pana si in cele mai intime momente, sta si ea calare peste mine. Deja ma enerveaza, ma scoate din minti. Un timp, am reusit sa o ignor, sa o tratez cu raceala, sa ii aplic tehnica plesnitului la rece, insa parca de-a dracului sta acolo incapatanata. O cheama Celulita!Bat-o vina!

Acest post ii este dedicat. Poate asa o induplec si se gandeste si ea sa ma lase singura..macar o perioada, sa zicem perioada tineretii mele. Poate sa revina cand voi avea vreo 50 de ani si voi fi renuntat la pantalonasii scurti :D


Mor de ciuda cand vad ca mama mea, ajunsa la o respectabila varsta de doamna, nu are strop de celulita!!!

Sa va spun despre mine: am 1.64 cm, 47-48-49 kg, fac sport aproape regulat si mananc aproape sanatos. Deci sunt un om aproape normal…zic eu. De unde draci m-oi fi pricopsit atunci cu gropitele acestea? Sa trecem peste si sa va spun ce fac eu ca sa ma lupt cu doamna Celulita:

  1. folosesc multe creme – in special anticelulitice. Dar nu e musai, poate sa fie orice crema, important este sa fie hidratata pielea.
  2. incerc sa ajung la sala de cel putin 2 ori pe saptamana.
  3. periodic fac tratamente anticelulita: am incercat vacuum (cel clasic lasa vanatai urate), masaj anticelulitic (cel mai dureros), electrostimulare (personal nu am vazut nicio diferenta), masaj transdermic cu aparat Dermocell (foarte placut, si primul aparat care a inceput sa dea rezultate), vacuum realizat cu un aparat mai performant (Vacuum therapy, cu rezultate vizibile chiar dupa prima sedinta)
  4. incerc sa beau cat mai multa apa.
  5. nu beau aproape deloc sucuri carbo-gazoase

Cam asa sta treaba la mine. In primul meu post, am scris despre faptul ca imi doresc sa atenuez celulita anul acesta. Sunt curioasa daca si ce voi reusi sa fac...

Stiu ca nu putem scapa de ea definitiv deoarece tesuturile noastre sunt facute in asa fel incat sa arate ca un fagure. Astfel ca orice modificare, fie de greutate, fie hormonala, fie de tesut, va afecta aspectul pielii noastre. Eu m-am resemnat in aceasta privinta, stiu ca va fi o lupta continua insa nu ma dau batuta, si incerc sa fac din aceasta batalie ceva placut.



6 comentarii:

  1. :-D funny dear. Da celulita are aproape toata lumea, probabil mai putin sportivele de performanta, dar si alea dupa ce se lasa de sport incep sa o dezvolte. Important este sa nu ajunga sa te obsedeze prea mult. E bine ca incerci so o combati dar don`t let it obsess u too much! ;-) Esti in forma si arati bine si asta e cel mai important. Nu uita ca nu exista perfectiune, exista doar photo shop. :-))

    RăspundețiȘtergere
  2. Mda,grea problema pentru noi femeile,eu zic ca e bine sa te ingrijesti de pe acum ca deh! mai bine prevenim decat sa ajungem acolo...zic eu,care deja is ajunsa!:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Din nefericire celulita au si persoanele foarte slabe, chiar daca ti se pare ca nu reusesti sa o elimini, macar prin faptul ca o iei in considerare si nu o ignori o tii sub control. Si eu am celulita si nu fac excese de nici un fel, si sunt si slaba, dar asta e, mai nou fac impachetari cu zat de cafea si ulei de masline, nu stiu daca are vreun efect dar eu imi fac treaba...si in plus pielea ramane foarte fina (cred ca datorita uleiului de masline)

    RăspundețiȘtergere
  4. =>@tasha: sunt si eu deja de mult ajunsa acolo, nu pot decat sa o tin sub control
    =>@Butterfly: mda, asta este, trebuie sa ne facem treaba in mod constiincios. si eu am facut la un moment dat astfel de impachetari si intr-adevar pielea era super fina dupa aceea.am renuntat din cauza mizeriei pe care o faceam in baie :D am trecut la scruburi (cel roz de le Elmiplant mi-a placut fff mult)

    RăspundețiȘtergere
  5. Multa rabdare si hotarare iti trebuie pt asa ceva:D. Eu am fost foarte multumita de cremele elmiplant, dupa o spatamana erau diferente vizibile!

    RăspundețiȘtergere
  6. DRaguta, incearca si o detoxifiere! Am inteles ca da rezultate bune in lupta cu celulita :)
    Eu sunt in a patra zi si ma simt excelent!
    PS: si eu am celulita si mai nou, am vazut ca mi-au aparut si vergeturi :((( astea mi se par mai urate decat celulita, mai ales cand ma bronzez si ele raman albe! si eu fac sport, regim alimentar oarecum sanatos, masaje peste masaje cu tot felul de creme...
    La mine, rezultate bune a dat Supliform- e o crema de la Hofigal- si Thermo Active Hot Gel de la Oliva. De la ultima am slabit considerabil, topeste grasimea si lasa un aspect placut al pielii.
    Bafta multa!

    RăspundețiȘtergere