duminică, 7 februarie 2010

Press the Happy button


Asa cum vad eu problema, fericirea este doar e chestiune de alegere. Nimeni nu este fericit pentru ca a avut ursitoare mai bune si mai darnice la nastere ci pentru ca acea persoana a ales sa fie fericita, sau mai bine zis a ales sa fie o persoana pozitiva, optimista. Cand ma refer la fericire nu ma gandesc la momente constante de fericire exuberanta, la niveluri maxime ale endorfinelor ci pur si simplu la faptul de a fi o persoana multumita cu ceea ce are si ceea ce este si in acelasi timp o persoana care intelege ca viata ii este in propriile maini si nu in mainele altora.

Am citit o serie de articole, carti, studii care spun clar ca fericirea este o optiune si nu un dat. La fel cum, aceleasi studii arata ca o persoana care alege sa fie fericita si optimista are cu mult mai mult succes, pe toate planurile, decat o persoana negativa.

S-au scris carti, s-au facut filme cu ceea ce oamenii de stiinta au numit Legea Atractiei. Pentru mine aceasta lege chiar functioneaza. Fie ca o numesti intr-un mod “cool” Legea Atractie, fie ca apelezi la intelepciunea din popor “cum iti asterni asa dormi” important este ca suntem inconjurati de energii, de fapt, noi suntem energie si atragem exact ceea ce gandim.

Esti o persoana pesimista, care nu vede decat partea proasta a lucrurilor, jumatatea goala a paharului, cu siguranta nimic nu se va schimba in viata ta. Aproape tot ce te inconjoara si tot ceea ce ti se intampla depinde numai si numai de tine. Este adevarat, unii se nasc in familii mai fericite, si le este mai usor sa deprinda acest exercitiu, altii se nasc in familii bogate si totul le vine pe tava. Cel putin aparent. Nu putem fi toti la fel, insa cu siguranta, fiecare dintre noi are puterea de a face o schimbare, de a-si influenta viitorul si de a se autodepasi.

Sa luam cateva exemple.

  1. Ti-ai pierdut locul de munca si nu gasesti nimic nou: esti sigur ca te uiti unde trebuie, cauti unde trebuie? Ai depus suficiente CV-uri? Daca da, atunci poate acest moment de stand-by este exact ceea ce ai nevoie. Ai sansa de a-ti descoperi poate alte talente, ai timp pentru a invata poate o noua limba, o noua meserie, sa iti redescoperi pasiunile. Daca vei fii consecvent si perseverent este imposibil sa nu apara ceva.
  2. Esti mai plinuta si vrei sa slabesti? In primul rand fii sincera cu tine si recunoaste, chiar nu mananci nimic in plus? Chiar vrei sa cred ca nu mananci nimic si totusi te ingrasi? Excluzand aici problemele de sanatate, de obezitate, o persoana normala se ingrasa cand mananca ceea ce nu trebuie cand nu trebuie. Vrei sa fii mai supla, fa un efort si renunta la tabla de ciocolata care iti face cu ochiul sau fa-ti un dusman din Domnul Frigider si renunta la intalnirile nocturne cu el! Nu mai mentionez ca fara sport nu exista fericire nu? Ah, si celulita nu dispare orice ai face :D
  3. Nu ai prieten? Nici nu o sa ai – atata timp cat ai o parere proasta despre tine si te subestimezi, si cel de langa tine va face la fel. Atata timp cat nu te vezi frumoasa, nimeni nu te va vedea asa! Atata timp cat vei fi o negativista, lumea te va evita, pentru simplul fapt ca nimeni nu are energia suficienta de a face fata unei persoane vesnic nemultumita si pesimista.

O sa imi spui ca “da, dar mie mi se intampla toate lucrurile rele, nu mi se intampla nimic bun, de ce eu??” Te rog sa fii sincera si pune pe hartie, dintre toate lucrurile rele care ti s-au intamplat, cate au fost din cauza ta, din cauza alegerilor tale sau cate lucruri bune nu ti s-au intamplat pentru simplul fapt ca ai ales sa nu faci nimic. Tu ai ales sa fii doar spectator la viata ta, pentru ca poate ti se pare mai precaut, insa atunci nu ai niciun drept sa te plangi! Vrei schimbare, alege sa fii actor in viata ta, alege sa fii regizorul care stie exact ceea ce vrea si va face exact ceea ce are nevoie pentru a-si atinge scopul. Chiar daca scenariul e plin de surprize, chiar daca apar probleme tehnice pe parcurs, un bun actor se adapteaza, improvizeaza si scoate tot ceea ce este mai bun din ceea ce are.

Invata un nou rol, invata sa fii fericita si vei vedea ca lucrurile se schimba. Iar daca nu iti place rezultatul, vei avea intotdeauna optiunea de a fi in continuare negativa si pesimista!

Dar macar ai vazut cum e sa joci de partea cealalta ;)

2 comentarii:

  1. Very nice dear! Posturile tale devin din ce in ce mai bune si as zice substantiale. Me likey likey! :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru mesajul asta! :) Fix asa gandesc si eu! Pupici

    RăspundețiȘtergere