duminică, 14 martie 2010

Gandirea pozitiva 1

Trebuie sa va spun un lucru important despre mine. Veti vedea probabil de multe ori posturi despre gandirea pozitiva, Legile Atractiei si alte mecanisme pentru o viata mai buna. Asta pentru ca sunt o adepta a tot ce tine de pozitivism. Mie mi-a imbunatatit viata. Nu m-am nascut o optimista insa mi-am antrenat aceasta latura. Si in special m-a ajutat mama mea pentru care nimic in viata nu a fost destul de greu incat sa o darame si chiar daca a trecut prin niste experiente cumplite a reusit sa se ridice de fiecare data si sa mearga mai departe cu zambetul pe buze si cu multa dragoste. Asa am invatat ca nimic in viata nu imi va fi imposibil daca imi pun mintea la contributie.
Sunt atatea lucruri pe care le putem face chiar si atunci cand nu mai vedem acea faimoasa luminita de la capatul tunelului. Uitati-va un pic la acest clip:


Si acum ganditi-va inca o data: chiar aveti o viata asa de grea? Chiar aveti motive de depresie? Chiar nu puteti face nimic ca sa va imbunatatiti starea de spirit?

Poti sa faci mai mult si mai mult. Nu ai niciun drept sa renunti, pentru ca Dumnezeu te-a inzestrat cu atatea calitati si atata putere ca tu sa le folosesti spre binele tau. Nu fi dusmanul tau! Si mai ales nu te razbuna pe tine. Daca renunti si daca nu faci tu ceva pentru starea ta de bine, te intorci impotriva ta. Si numai impotriva ta. Sigur, si cei din jur vor fi afectati de atitudinea ta insa pana la urma, fiecare isi vede de viata lui. Iar tu vei fi singura/rul care va pierde.

Ca orice lucru de pe planeta asta, si gandirea pozitiva se invata. Trebuie doar vointa si bunavointa. Dar cel mai important lucru care trebuie inteles este ca totul depinde de tine. Doar TU ai puterea de a face schimbarea. TU trebuie sa vrei si tot TU trebuie sa faci. Nimeni altcineva nu poate sa faca pentru tine.

De exemplu, puteti incepe cu lucruri simple care va pot ajuta sa va antrenati mintea sa devina ceea ce va doriti:

1. Primul si primul lucru, urmariti-va gandurile negative de genul: nu pot sa fac, nu o sa imi iasa, va fi rau daca fac asa, ati prins ideea. Schimbatile cu unele pozitive: pot sa fac, sunt in stare, am tot ceea ce este nevoie pentru a realiza acest lucru. Alungati negativismul deoarece el va tine pe loc. Acesta este un exercitiu pe care trebuie sa il faceti zi de zi, ora de ora. Si eu fac acelasi lucru.
2. Va intalniti cu necunoscuti. Primul impuls este sa incepem sa carcotim, sa spunem ce nu ne place la respectiva persoana sau sa facem presupuneri rautacioase. Data viitoare opriti-va si luati-o pe partea cealalta. Ganditi-va ca va este prietena, ganditi-va cate calitati poate sa aiba respectiva persoana si ce ati putea sa invatati de la ea.
3. Vremea e urata afara, mai ca nu ne vine sa ne aruncam de pe un mare munte. Nu insistati asupra acestui gand negativ. Si ce daca afara e totul gri si noroios si urat? Puneti-va o muzica buna, faceti-va un ceai si ganditi-va la toate lucrurile frumoase care va inconjoara si cu care ati fost binecuvantati. Iubiti persoanele din jurul vostru, chiar si animalutele si lasati-va iubiti. O sa vedeti cum incet rasare si soarele…chiar si numai in sufletele voastre.
4. Nu uitati si repetati-va constant ca puteti face orice. Stabiliti-va un tel si mergeti cu incredere spre el. Nu se poate intampla nimic rau. Eventual doar sa il depasiti.

Si poate cel mai important antrenati-va sa fiti persoane mai bune. Sa iubiti tot ce este frumos in viata asta si sa va iubiti pe voi insiva mai mult decat orice.

2 comentarii:

  1. Nice one honey.;-) Eu zic sa nu te lasi pana nu scri o carte despre gandirea pozitiva, o publicam si scoti o gramada de bani. Yu-huu! Dupa aia iti faci un concediu pe unde vrei tu. I would say around the world. ;-)

    RăspundețiȘtergere
  2. inca un articol bun de luat in considerare
    mi a placut pc 2
    sa nu judecam,ai dreptate,toti tindem sa ne facem o prima parere despre un necunoscut desi nu e treaba noastra
    doar d zeu ne poate judeca
    hai sa i privim pe toti din jurul nostru cu dragoste si sa le acordam the benefit of the doubt
    chiar dc unii intr adevar sunt mai putin oameni nu este vina lor ci doar a sistemului
    eu zic ca fiecare se trezeste in ritmul sau si sa nu uitam de legea liberului arbitru
    big kiss
    coro

    RăspundețiȘtergere