joi, 4 martie 2010

Tu cand ai fost ultima oara?

Vreau sa scriu postul acesta ca sa fie scris. Nu credeam ca este necesar insa realitatea mi-a demonstrat ca este. Ma refer aici la vizita la ginecolog. Mie una mi se pare normal, natural si obligatoriu. M-as duce lunar doar ca sa fiu sigura ca totul este in regula, insa nu vreau sa fiu acuzata de hartuirea medicilor. Exista totusi persoane care nu tin, se pare, destul la sanatatea lor si tot amana aceasta vizita. Si o amana cu anii. Iar apoi se trezesc cu diverse probleme mai mult sau mai putin grave. Daca sunt norocoase, problemele se pot rezolva. Insa exista si posibilitatea sa nu mai ai ce rezolva. Sa fie prea tarziu. Un lucru foarte trist de altfel. Vreau sa spun doua lucruri:
1. medicul ginecolog nu este interesat de organul vostru genital decat din punct de vedere medical! Nu aveti de ce sa va fie rusine! Pentru acesti doctori, corpul uman nu mai are nicio enigma, au vazut atatea la viata lor incat aparatul vostru reproductiv este privit exact cum ar fi privit un dinte cariat la stomatolog
2. orice femeie/fata care si-a inceput viata sexuala, indiferent daca are sau nu ceva simptome, este obligatoriu si musai sa faca cel putin un control complet pe an.
Din pacate, nu toate bolile ginecologice se manifesta in vreun fel dureros sau vizibil. Astfel ca pot trece ani pana sa va dati seama ca ceva este in neregula. Multe din aceste probleme, lasate asa, pot duce nu neaparat la cancer, dar la infertilitate.
Va rog din suflet, treceti peste blocajele psihice, timiditate si frica si mergeti la ginecolog. Veti fi si voi mai linistite daca stiti ca sunteti sanatoase.
Viata este un dar, nu trebuie sa ne batem joc de ea.

3 comentarii:

  1. Draga Sufletel(Psyche:), iti multumesc f mult pentru randurile de incurajare si apreciere, mi-ai dat incredere (si mai multa:) sa scriu.
    Imi place f mult acest articol, ma bucur ca ai scris despre acest subiect, pentru ca este important pentru femei. Eu am programare la control marti, merg la un control de rutina cam o data la 6-7 luni. Asa m-a invatat demult mama si nu este nicio jena, am gasit cu usurinta doctori ginecologi femei sau daca am mers la doctor barbat am mers impreuna cu o prietena si a fost mult mai usor.
    Te rog sa imi permiti sa preiau acest articol si la mine pe blog, chiar este un subiect despre care ma gandeam zilele acestea cum sa scriu si uite ca ai scris tu deja f bine:).

    In alta ordine de idei..tot caut unde sa dau click ca sa te urmaresc sau macar un banner cat de mic..unde ai ascuns butonasul de "follow"?:)

    Iti doresc un sfarsit de weekend plin de bucurie si o saptamana minunata :x

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de aprecieri. Bineinteles ca poti sa preiei subiectul, important este sa ajunga mesajul la cat mai multe femei. poate le dam curaj si reusesc sa treaca peste temeri.
    cat despre butonase, nu stiam ca pot sa am:D dupa cum vezi eu sunt cam noua in domeniu :) dar promit sa ma interesez si sa rezolv problema.
    O saptamana frumoasa iti doresc si eu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo,bravo. Treziti-va fetelor, suntem in sec XXI, TREBUIE sa aveti grija de voi! pupici.

    RăspundețiȘtergere