duminică, 18 aprilie 2010

Viata pe FF

Mi se pare mie sau viata a intrat pe fastforward? Si nu numai ca e pe FF dar parca e si pe banda negativa, in sens invers celui bun. As vrea macar un buton de pauza ca omenirea sa isi traga suflul, sa aiba putere sa mearga mai departe. Mi se ridica parul pe spate cand aud vorba aceea cum ca Dumnezeu nu iti da mai mult decat poti duce. Caci suntem facuti sa ducem mult. In ultima luna nu stiu daca am auzit vreo stire pozitiva. Initial am incercat sa ignor, asa cum fac cu aproape tot ce nu ma afecteaza personal sau pe cei din jurul meu respectiv tara mea. Din pacate perimetrul se rastrange si efectele celor intamplate in lume ajung incet incet sa isi fac simtita prezenta sumbra in spatiul meu mic si personal. Daca pana acum am facut fata crizei economice cu brio ignorand-o, vorbind de la adapostul unui loc de munca sigur resemnata ca oricum nu pot schimba nimic, tragediile umane ce se deruleaza de ceva vreme incoace nu imi dau pace. Cutremure devastatoare au distrus viata milioanelor de oameni. Sute de mii de copii orfani mor de foame in timp ce eu stau frumos la caldurica in fata calculatorului si ma plang de viata grea. Femei kamikaze provoaca tragedii in mii de familii. Oameni sunt calcati pe trecerea de pietoni. Fete tinere se sinucid.
Acum o saptamana ma trezesc cu stirea ca Polonia a fost “decapitata” in urma unui accident aviatic. Adica un avion PREZIDENTIAL s-a prabusit. Avionul cel mai sigur dintr-o tara este scrum, impreuna cu 96 de personalitati poloneze, printre care si familia prezidentiala. Situatie cu atat mai dramatica cu cat toti acesti oameni si-au gasit sfarsitul exact in padurea in care si-au pierdut viata 22.000 de polonezi acum 70 de ani. Katyn, un loc blestemat cu siguranta….
Acum vreo luna a inceput sa se intensifice activitatea unui vulcan din Islanda. Eh, mare lucru. Undeva departe fumega un vulcan. Ei bine da, norul de cenusa a reusit sa puna stapanire pe toata Europa. 21 de tari au spatiul aerian inchis. Romania inclusiv. Nu pleaca si nu vine niciun avion. Oameni care nu ajung la lucru, oameni care nu isi vad copiii deoarece sunt prinsi pe cine stie ce aeroport. Oameni care nu mai pleaca in luna de miere pe insula exotica mult visata. Personalitati marcante din toata lumea care nu pot ajunge la inmormantarea familiei prezidentiale poloneze. Produse perisabile care nu mai ajung la destinatie, provocand pierderi uriase. Companii aeriene care se vor indrepta vertiginos spre faliment. In acelasi timp, agentiile feroviare se dezmortesc. Vagoane ce stateau frumos in bezna hambarelor isi urnesc rotile ruginite. Si toate nu ar fi atat de grave daca domnul Vulcan si-ar mai incetini activitatea…insa acest lucru se pare ca nu se intampla inca. Iar pe deasupra, se pare ca atunci cand acest vulcan are activitate, si cel de langa se pune in miscare, iar asta ar putea avea efecte chiar inimaginabile. Dar sa speram de bine…si la o saptamana mai buna.

6 comentarii:

  1. si eu am senzatia asta ca se intampla numai rau...dar, depinde si din ce unghi privesti realitatea si ce vrei sa privesti (sau, ce ti se arata). e evident ca televiziunile ignora stirile pozitive ptr ca, mai ales cele negative, trezesc emotii puternice si aduc audienta. pe de alta parte, oamenii circula foarte des azi si pe distante foarte lungi si, poate, de asta ni se pare ca s-au inmultit accidentele de toate felurile. avionul cu presedintele Poloniei era cel mai sigur dar, se pare ca o eroare de pilotaj a fost cauza accidentului. norul de cenusa a aparut din cauza ca un vulcan s-a "hotarat" tocmai acum sa erupa...dar vulcanii erup de cand s-au format. e greu de spus daca acum se intampla mai multe "rele" decat acum 100 de ani. cred ca aceste "rele" sunt direct proportionale cu numarul locuitorilor planetei si cu faptele lor.

    RăspundețiȘtergere
  2. sigur si acum 100 de ani se intamplau rele, insa probabil oamenii nu apucau sa auda de ele. si da intr-adevar si eu cred ca "relele" sunt direct proportionale cu oamenii si mai ales cu faptele lor. parca oamenii au uitat de orice dumnezeu si nu mai tin cont de nimic in faptele lor...mi se pare trist, oricum..

    RăspundețiȘtergere
  3. nu stiu ce e de facut...omenirea parca se indreapta spre dezastru...se mai poate face oare ceva? (intrebarea e mai mult retorica)

    RăspundețiȘtergere
  4. Este clar ca nu putem ignora realitatea si trebuie sa aratam ca ne pasa, nu numai noi, ci toata lumea, dar oare cati dintre noi toti ne aratam preocuparea pentru bunul mers al lumii, al societatii, al naturii inconjuratoare? Raspunsul este ca prea putini, din nefericire.Se pare ca din cauza oamenilor, pamantul nu mai rezista si fierbe sub noi, iar vulcanii acestia care s-au "hotarat" sa erupa tocmai acum, parca si-au gasit in sfarsit razbunarea, ceea ce este un adevarat dezastru. E foarte trist, dar totusi, acolo sus exista cineva care are grija de noi. In acest clipe, numai rugaciunea si speranta ne mai poate salva. Doamne Ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  5. da clar Iulia, sigur acolo sus exista cineva! dar se pare ca lumea a uitat complet :(

    RăspundețiȘtergere
  6. Lumea a uitat complet, intr-adevar, si este extrem de trist, dar uitata va fi si lumea de Dumnezeu atunci cand va avea nevoie cel mai mult, ceea ce este si mai rau. Pacat ca oamenii nu isi dau seama ca Dumnezeu se implica in vietile lor mai mult decat isi pot imagina.:(

    RăspundețiȘtergere