duminică, 16 ianuarie 2011

Grecia si barbatii ei

Zilele trecute a fost prezentat la televizor un interviu cu Britney Spears, mare fan al Greciei..desi nu a vizitat inca niciodata aceasta tara. Oricum fata a fost intrebata ce stie despre Grecia iar ea a raspuns ca stie de souvlaki, de insule, de Elena Paparizou (ma mir) si stie ca Grecia este tara in care baietii/barbatii nu pleaca din casa mamei inainte de 30 de ani. Stateam sa ma gandesc daca imi vine in cap vreo alta tara cu aceasta caracteristica….si nu prea imi vine. Poate stiti voi si ma ajutati 
Cum spunea si Britney intr-adevar asa este. Aici in general copiii nu se prea grabesc sa plece de langa parinti. Pleaca doar in caz de necesitate –fie cu scoala, fie sunt nevoiti sa lucreze in alte orase decat cele natale, fie fac parte din cei care migreaza din provincie in capitala in cautarea unui destin mai bun. In rest, copilasii stau langa mama. Chiar daca au implinit 30 de ani, baieteii tot prefera caldura caminului parintesc, unde masa este pusa in fiecare zi la aceeasi ora, hainele sunt curate si asezate frumos la locul lor si in principiu cam orice moft este satisfacut la comanda. De ce ar pleca cineva in astfel de conditii? Sa stea singurel undeva?? Nuuuuu. Fetele, ca de obicei sunt mai sprintene si eventual pleaca pe la 29 de ani, in caz ca isi gasesc jumatatea. Caz in care se muta impreuna cu sotiorul…si dupa toate cercetarile, in casa soacrei. Si stau acolo pana se va ridica casa noilor insuratei. In imediata apropiere a casei parintesti asta daca nu se construieste exact deasupra sau ca o extensie a casei parintesti. De aceea daca veti calatori prin Grecia, poate veti observa case care par neterminate. Au un etaj sau doua, iar deasupra, in loc de acoperis, ies niste fiare. Sunt lasate exact pentru acest scop. Astfel casa poate sa fie inaltata cand vine momentul.
Barbatul in Grecia are un loc aparte. De mic este facut sa inteleaga ca este cu o treapta mai sus, tocmai pentru ca este Baiat. O familie nu este completa pana nu are un mostenitor asigurat. El este cel care va duce numele mai departe. Chiar si pe strada, un barbat frumos va fi admirat si bineinteles deochiat, mai mult decat ar fi o femeie frumoasa. O femeie va complimenta si va accepta mai greu frumusetea altei femei insa in fata unui barbat frumusel nici una nu rezista. Si doamne ajuta, tara e plina de baieti frumusei. Asa ca dragelor, ce ziceti de o vacanta pe meleaguri elene?

4 comentarii:

  1. Si in burtica ta ce se ascunde? :) Ca ori n-ai spus tu, ori nu am vazut eu. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. in burtica sta la caldurica un Mare Barbat:D :));)

    RăspundețiȘtergere
  3. hahhahahahaahahahah so true :))))))))))))) deci... ne vedem la vara :) :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari pentru blog, minunata Psyche (suflet) si bine ai venit pe pagina mea! Am vazut abia cum comentariul tau pe blog de pe 7 martie..of! Dar ma bucur mult de tot sa te "cunosc" si sa te citesc!

    RăspundețiȘtergere