duminică, 13 februarie 2011

Aventura numita sarcina

Au trecut 7 luni de sarcina. Si au trecut ca vantul si ca gandul.Au mai ramas 2 luni si un pic pana ce va iesi la lumina faptura ce se ascunde in burtica mea. Desi nu se prea ascunde mai nou ci isi face simtita prezenta din ce in ce mai mult. Da din picioare, da din maini, imi pune la incercare rezistenta vezicii si imi face semne cand ii dau ciocolata. Ce a insemnat pentru mine aceasta perioada? O poteca noua a vietii, pe care nu stiam ca voi ajunge, de fapt nici nu era in plan sa fac o astfel de excursie. Si ca toate lucrurile neplanuite, parca ies mai bine si parca te bucuri de ele mai mult. Asa am facut si noi, ne-am bucurat de toata aceasta odisee, ne-am hlizit unul la altul dupa fiecare ecografie si ne gandim cu nerabdare in fiecare seara, oare cum va fi aceasta faptura si cati nervi ne va manca:D
Din punct de vedere pur tehnic am avut si am parte de diverse modificari: burta creste cum nu ai crezut vreodata ca se poate, te doare ba una ba alta, ai arsuri de stomac, trebuie sa iti schimbi obiceiurile de somn, dormi cu perne de sustinere si te plimbi la toaleta de zici ca e sport national.
Lumea ma tot intreaba daca m-am ingrasat. Nu, nu am luat grasime pe mine, doar burta s-a marit. Acuma aici s-ar putea sa supar unele mame, insa din experienta mea nu ai cum sa te ingrasi (mai mult de 10-12 kg) daca iti mentii aceleasi obiceiuri culinare (normale adica) ca inainte de sarcina. Sarcina nu presupune sa mananci pentru doi. Copilul va lua in greutate si isi va lua toate elementele esentiale de la tine. Asa ca nu exista nici un motiv pentru a dubla cantitatea ingerata. Personal nici nu prea stiu cum pot unele sa manance mai mult deoarece mie parca mi s-a micsorat stomacul si se umple imediat. In ce priveste poftele de gravida, din nou, mamicile care au fost pofticioase inainte de sarcina si s-au abtinut de dragul siluetei cu siguranta vor avea pofte si in sarcina iar acum au un motiv sa si le satisfaca. Eu am avut mai mult anti-pofte si nu pofte. Daca inainte adoram gratarul, carnea in general de orice fel la gratar, acuma nici sa o vad nu imi mai vine. Carnea o mananc acum doar gatita si inecata in diverse sosuri. O singura pofta tin minte ca m-a tinut vreo 2 zile pana cand barbatul vietii mele a reusit sa imi faca rost si anume prune acre:)si asta in plin octombrie. Bine, tinand cont ca sunt in alta tara si nu in Romania, ma mai apuca pofta de cate o sarma, de cate o slaninuta sau sunca buna de casa. Dar astea nu cred ca tin neaparat de sarcina :)
Si cam asa au decurs aceste luni. Acuma pe ultima suta, urmeaza o serie de cumparaturi pentru bebe, modificarea spatiului interior care va trebui sa acomodeze de acum incolo 3 persoane si nu doua...si bineinteles, pregatirea psihologica pentru maratonul ce va urma.
Sa nu mai lungesc vorba, un lucru e sigur: o sarcina intr-adevar aduce o mare schimbare in cuplu. Uniunea dintre cele doua persoane devin sacra, devin de 100 de ori mai intensa si fiecare dintre parteneri il vede pe celalalt asa cum nu l-a vazut pana acuma. Ca femeie, iti admiri barbatul pentru ca face cuminte si ascultator toate cate le mai ceri si uneori mai ai tendinta sa si exagerezi:D Sa nu mai mentionez zilele cand hormonii isi mai fac de cap si devii de-a dreptul insuportabila, dar el stie ca tu nu esti de fapt asa si asteapta rabdator sa iti treaca. Te umpli de emotie cand il vezi cum isi face planuri pentru activitatile care le va face cu copilul, cum sta langa burtica ta si vorbeste singur, convins fiind ca mesajul ajunge la bebe si cate si mai cate gesturi mici dar care imping dragostea ta pentru el acolo unde nu credeai ca va ajunge vreodata.
Pe de cealalta parte, pentru barbat devii mama copilului lui. Te pune cu o treapta mai sus decat cea pe care deja erai. In ochii lui esti zeita fertilitatii, nu altceva:) asa ca temperatura in cuplu creste;) intr-un cuvant o experienta minunata!
Data viitoare va voi impartasi cateva din ritualurile de infrumusetare ale unei femei gravide si cum trebuie sa ne adaptam la noul status de femeie cu greutate:D

3 comentarii:

  1. ca deobicei...super scris! imi place la nebunie sa citesc posturile tale...:-*

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc dear:D u r too kind;) te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. of ce m ai emotionat..acum plang
    ce minunat
    abia astept sa fiu si eu mamica
    pusi si succes in continoare...dar mai ales dupa ce vine pe lume..
    sa fi o mama buna si nu prea cicalitoare...:))
    pusi,coro

    RăspundețiȘtergere