marți, 8 noiembrie 2011

Se cauta babby sitter

Am inceput acest post plecand de la articolul Nebuloasei. http://nebuloasa.info/femei-nu-doar-mame Initial am incercat sa scriu un comment la ea pe blog insa nu am putut sa ma rezum doar la un simplu comentariu asa ca iacata-ma intrand in detalii. Mai nou, sau nu, s-a iscat un fel de "razboi rece" intre tabara femeilor devenite mame si tabara celor fara copilasi. Problema care se pune este de ce femeia devenita mama, isi umple viata, respectiv pagina de Facebook (ca la unele se confunda) cu pozele odraslelor. Si de ce nu cu poze cu ele si cu ce fac ele. Pai daca biata mama este singura nu prea poate sa se pozeze si normal ca isi pozeaza puiul. Atat probabil mai apuca si ea, sa faca niste poze cu bebele ei. Doi, daca e pagina ei de Facebook proprie si personala, oare nu suntem liberi sa facem ce vrem cu ea?! ma intreb io', asa ca Mircea Badea...Cine nu are chef sa vada pozele, fie scoate persoana respectiva din lista fie, daca ii este prietena apropiata, ignora si merge mai departe. Ce e asa de greu nu inteleg. Nebuloasa spunea in postul ei ca este mai mult interesata de ce face persoana-mama si nu ce face bebele. Pai ok, daca chiar ti-e prietena si daca chiar te intereseaza ce face cineva, sigur exista alte cai de comunicare decat o pagina de facebook.
Bun, mergem mai departe. Sunt de acord cu ceea ce se spune, ca o femeie doar pentru ca a devenit mama, nu trebuie sa uite de ea si de feminitatea ei si mai ales nu trebuie sa uite de cei din jur, adica de sot. Perfect de acord. Nici nu uita, va garantez. Eu chiar cred ca o femeie care inainte era cocheta si se ingrijea de aspectul ei va continua, asa cum poate, sa o faca si dupa ce apare Bebele.Insa, acuma sa ne legam de ce nu merge la coafor manichiura pedichiura si de ce nu poarta tocuri de 10 dupa 20 de ore de dadacit, mi se pare un pic exagerat. Iar cine nu dadea doi lei pe aspect fizic sau lumea din jur, normal ca nu va fi interesata nici acum si se va lasa acaparata de plod gasind in el scuza perfecta.
Fetelor, care inca nu sunteti mame, credeti-ma pe cuvant ca intr-adevar un copil ESTE cea mai mare realizare a unei femei. Poti sa ai cea mai stralucita cariera, cand iti privesti "productia proprie" nu mai conteaza nimic. Sa ridice mana acea mama care nu considera ca este asa. Eu personal nu cunosc. Ceea ce nu inteleg cele fara de copii inca, este, ca daca esti mama si nu ai o armata de bunici/soacre/bone in spate care sa te ajute, timpul care iti ramane la dispozitie este foarte putin. Timp in care majoritatea mamicilor fie se ocupa de restul gospodariei fie se odihnesc si ele saracele. Ceea ce multa lume nu intelege este ca acest BEBE, nou poposit intr-o familie, capteaza toata atentia unei mame. Si nu neaparat pentru ca este el cel mai dragalas lucru de pe planeta (desi este) ci pentru ca Bebele nu poate fi lasat singur si nu sta frumos singurel si in liniste nici o clipa. Si daca mai e si nazdravan, ca al subsemnatei, iti trebe planificare si sa mergi la toaleta da' mai la coafor. Asa ca, inainte sa judecati o mama ca este cu freza nefacuta si cu manichiura de dinainte de a intra in maternitate de ce nu mergeti frumusel sa faceti un pic pe baby-sitterul sa poata si prietena voastra merge la masaj:D
In concluzie, da, Bebele este cel mai important, si da, restul vin pe planul doi pentru simplul fapt ca aceasta faptura este total dependenta de mama. Asta insa nu inseamna ca trebuie sa uitam de noi ci trebuie sa depunem un efort in plus sa fim frumoase si dorite in continuare.Asa ca data viitoare cand se mai leaga vreo prietena de voi, ca va ocupati prea mult cu bebe, spuneti-le ca daca se ofera sa stea cu copilul, mergeti si voi la coafor-manichiura-pedichiura si masaj de relaxare;)
va pup pe toate cu sau fara bebei:D

4 comentarii:

  1. Io oricum sunt de parere ca tu esti o mama mult mai diferita decat tot ce vad pe facebook, cel putin in lista mea de prietene. Tu esti si mai frumoasa decat ai fost inainte sa fii insarcinata. Ai grija de tine, de sotul tau, de bebele tau si wall-ul tau de facebook nu e plin numai cu aventurile bebelui. mai pui o poza cu tine, una cu tine si cu sotul, mai pui un link care n-are legatura cu statutul tau de mama, etc. deci tu nu intri in categoria femeilor despre care vorbea Nebuloasa. tu esti exact opusul, adica ai comportamentul normal al unei femei care e si mama si femeie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult Tomatino:D incerc...doar m-am aprins un pic ca in ultima vreme numa asta am auzit/citit din toate partile..ca vezi doamne ai copil, gata ai disparut. nu ai disparut dar pur si simplu timpul ti-a fost inghitit:D te pupicesc si iti doresc o zi frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Initial am crezut cu adevarat ca iti cauti baby sitter si nu am dat prea mare importanta postarii..:)) abia acum am citit si am vazut despre ce era vorba de fapt...nu ai mai scris demult si faptul ca ai abordat acest subiect inseamna ceva...Apropo de razboiul intre cele cu copii si cele fara...acesta cu siguranta va exista dintotdeauna, pentru ca cele fara copii nu vor ajunge niciodata sa le inteleaga pe deplin pe celelalte. Am multe prietene cu copii si intr-adevar sunt acaparate de puii lor si nu prea mai au timp de nimic. Eu le inteleg...atat cat pot eu din punctul meu de vedere al unei femei fara copii. Este clar ca se produce o schimbare semnificativa in viata lor, si chiar daca nu ne vedem la fel de des incerc sa ma vad cu ele in parcuri, locuri de joaca..etc, decat deloc. Pana la urma este in firea lucrurilor sa ne casatorim, sa facem copii, prietenii ne raman alaturi, daca doresc sau isi fac alti prieteni fara obligatii :)). Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. :D da am disparut un pic pt ca nu mai sunt in stare sa imi adun gandurile:)) dar ma tratez:P
    ai dreptate fluturas, asa-i chiar e o schimbare de aia trebuie luata ca atare. cum spuneai, fie ramanem prieteni..fie nu:)
    o seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere